Ett personligt badrum viktigt

Det är många som renoverar sitt badrum själv, eller kanske anlitar en hantverkare, men det är viktigt att man renoverar det noggrant och följer regler och standarder – annars kan det bli en fuktskada. Annars skriver vi idag om det personliga badrummet.

badrumsmöbler handfatI Sydsvenskan kan vi läsa om hur det faktiskt är golvbrunnen som är bakom de allra flesta fuktskador i svenska villor och hem. Detta sker när denna inte bytts ut på länge och heller inte rensats, som den faktiskt behöver då och då, eller mer ofta än sällan. Sedan gör även hantverkare fel ibland, och hemmafixare allra minst. Sedan att titta noga efter sprickor och skarvar som inte är ordentligt tätade är riktigt viktigt.

När man så gör om hemma kan det vara roligt att få badrummet sådär riktigt personligt omgjort, kanske till och med att en kan designa och göra sina egna plåtdetaljer själv, med bockning av plåt hos en professionell plåtslagare kan det mesta bli gjort i plåtväg. I GP kan vi läsa om de senaste badrumstrenderna när det gäller badrumsinredning och renovering av desamma. För visst är det så att badrummet är ett väldigt viktigt rum i ett hem, där tillåts man slappna av och bara ta hand om sig själv och sin kropp, i lugn och ro. Då är det också viktigt att man faktiskt trivs i detta rum, och för att göra det krävs ibland en renovering. Vid en renovering är det dock bra med noggranna förberedelser och att man är medveten om att det kan ta längre tid än beräknat

Badrummet är hett och dyrt

Även i DN får vi bekräftat att badrummet är nya innerummet. Det vill säga, det är här många nu vill satsa pengar och energi på att det ska kännas bra och rätt. I och med den stora retrotrenden vill många yngre köpa kakel i färger som grönt, gult och orange och brunt, medan andra fortfarande kör på det säkra med svart golv och vita väggar. Numera är bubbelbadkaren inne igen, både bättre och billigare än tidigare och porslinet börjar få rundare former från att ha varit lite fyrkantigt. Ett nytt badrum kostar runt 100 000 kronor, som en startsumma. Ganska dyrt med andra ord.