Sanering alltid värt tiden och pengarna

Tänk på miljön

Mögel

När det verkligen kniper till och du märker att du har fått mögel, antingen på kontoret eller i din privata bostad, då utbryter ofta paniken. Att behöva lämna sin bostad under ett par dagar eller en vecka eller liknande kan vara jobbigt. Speciellt om man har barn. Därför kan det vara bra att planera en sanering av lägenheten eller villa i god tid och konsultera någon som kan ganska omgående. Man kan till exempel kontakta Ocab, ett företag som har specialiserat sig på detta.

Trasiga vattenledningar 

Man har tidigare fått nys om att de vattenledningar på Kulltorp i Ängelholm har varit förstörda men då tagit beslutet att inte ordna med problemet. Istället har man använt sig av en metod som kallas relining. Något man ansåg vara både enklare och billigare, men som på sikt har visat på en hel del missöden. Man har hittat spår av det hormonstörande ämnet bisfenol A. Under en tid bad man hyresgästerna i Ängelholm att spola i kranarna innan man använde sig av vattnet, något som fick stor kritik och hyresgästerna krävde att man skulle byta ut rören. Något man nu har lagt 20 miljoner på att göra.

Saneringar generellt är något som ska göras så fort man upptäcker problem, men då budgeten ofta uteblir så skjuts också reningen upp. Detta kan också ta flera år. När det kommer till vattnet i samhället så kan detta skapa direkta skador på maten man äter och gör. Det kan även skada den mat du äter ute och samhället i stort kan bli drabbat väldigt negativt.

”Omkring 900 kilo arsenik och 25 ton bly måste bort från Vinterviken. Det finns akuta hälsorisker vid stranden och de som bor i området kan exponeras för föroreningar.” (läs mer här)